Programma

Muziekkoepel Nering Bögel

Worpplantsoen te deventer

 

JUNI 2024

16 juni

14:30 – 15:00

FRANK KLEINE SCHAARS

Ontdek de muziek van deze singersongwriter. Met een unieke mix van eigen nummers en hartverwarmende americanacovers neemt hij je mee op een muzikale reis vol emotie en verhalen. Prachtige ingrediënten voor een optreden vol authentieke muziek.

16 juni

15:15 – 16:30

BOUWKUNDEKOOR

Het Bouwkundekoor is ontstaan vanuit het theater en restaurant Bouwkunde. Dit ruim 80 leden tellende koor zingt veelzijdig: pop, swing, jazz en licht klassiek, meestal viertot zesstemmig onder de bezielende leiding van dirigent Tom Grondman. De meeste stukken zijn door de dirigent zelf gearrangeerd. Het Bouwkundekoor bestaat dit jaar 40 jaar en is volgens wel ingelichte bronnen wereldberoemd in Deventer. Plezier in zingen met elkaar is hun belangrijkste drijfveer.

23 juni

14:30 – 15:00

NOVA MAE

Nova Mae brengt met een kleine bezetting bijzondere en verrassende covers in een tweestemmig jasje. Edwin (gitaar) en Martine (zang) delen een jaren lange fijne muzikale samenwerking met elkaar en zijn verheugd dat ze hier sinds 3 jaar Annemieke (zang) aan toe hebben kunnen voegen. Met de komst van Maarten (bas) vorig jaar komt er ook ander repertoire op hun pad. Dit varieert van The Beatles tot Billie Eilish en van Abba tot Angie Stone. Nova Mae creëert graag een Lazy Sunday Afternoon gevoel, dus kom onthaasten op je picknickkleed op zondag 23 juni van 14.30 tot 15.00 uur.

23 juni

15:15 – 16:30

SENSO

Senso speelde al vaker in de Muziekkoepel en regelmatig in een andere bezetting. Een optreden van Senso is daarom nooit hetzelfde. Maar altijd zorgen de frontvrouwen voor de nodige meerstemmigheid. Op 23 juni kunnen jullie genieten van het nieuwe repertoire van Senso: swingende country/rock/blues. Bijna altijd bekende nummers, maar in ieder geval lekker in het gehoor liggend. Dus neurie mee en er mag gedanst worden”!

30 juni

14:30 – 15:00

ACOUSTIC LIVE

Acoustic Live is een akoestisch duo dat bestaat uit zangeres Karin Brouwer en toetsenist Koos Lonis. Sinds eind 2016 vormen zij het duo Acoustic Live. Inmiddels zijn zij samen een bekend gezicht in de Deventer muziekscene. De bekende en minder bekende covers uit de jaren ’70 tot 2024 worden creatief aangepakt om in een intieme akoestische setting te kunnen spelen. Van o.a. Adele, Alison Moyet, Stevie Wonder, Dua Lipa en Michael Jackson. Door het brede repertoire is Acoustic Live in staat om zowel achtergrond muziek te spelen als meer swingend uptempo. Daarbij maken ze bij sommige nummers gebruik van toegevoegde groovy beats en speelt Karin naast het fijne zingen ook af en toe basgitaar.

30 juni

15:15 – 16:30

BIG BAND HEERDE

Big Band Heerde viert in 2024 het 15jarig bestaan. De band begon met muzikanten die vooral afkomstig waren uit de harmonieen fanfarewereld uit de omgeving van Heerde. In de loop der jaren kregen de musici meer en meer de juiste swingtiming onder de knie en werd de band aangevuld met mensen uit de wijdere omgeving die aangetrokken werden door de steeds professionelere bigbandsound. Ook conservatorium studenten ontdekten al gauw dat een bigband een goede leerschool is waardoor Big Band Heerde voor die doelgroep een dankbare kweekvijver werd. Programma’s als eerder The Voice en nu The TributeBattle of the bands bewijzen dat bigband muziek onverminderd populair is. Tijdens het optreden in de Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen zal Big Band Heerde vooral veel veelzijdigheid tonen. Onder leiding van AnneMarie ten Heggeler komen pop, funk, jazz, latin en ballads voorbij, zowel instrumentaal als met zang. Big Band Heerde heeft een herkenbaar eigen geluid. De muzikanten houden ervan om en af toe flink uit te pakken en “big” te klinken, maar spelen collectief ook heel klein als de muziek daarom vraagt (of in ons geval: als we rekening willen houden met onze buren). Met daarbij ook nog de nodige solisten uit de eigen gelederen is het kortom alleszins de moeite waard om 30 juni ’s middags een bezoekje te brengen aan het Worpplantsoen

JULI 2024

De muzikale omlijsting tijdens de “Zeldzaam Mooi Markt” wordt verzorgd door:

7 JULI

13:00 – 14:45

CASPER BEKKEN

Troubadour Casper – Het repertoire van deze eigentijdse troubadour is gebaseerd op enkele decennia popmuziek en gaat van de Rolling Stones en Louis Armstrong tot recenter werk van bijvoorbeeld Avicii en Adele. Ook bewerkingen van stevige rocksongs, zoals Sweetchild o’mine van Guns‘n Roses, komen aan bod. Bij Nederlandstalige nummers kunt u vooral denken aan De Dijk, Van Dik Hout en De Scene. Met zang, gitaar,mondharmonica en kazoo, creëert Casper een fijne sound voor een mooie zondagmiddag. Kom luisteren naar deze verrassende muzikale reis door de tijd. 

7 JULI

15:15 – 17:00

JEMILO

Twee muzikanten, één zangeres…en nagenoeg onversterkte muziek. Dat belooft een optreden van Jemilo. De prachtige nummers worden uitgevoerd met gitaar, percussie en meerstemmige zang. En de uitdaging voor de drie bandleden is de muziek van nu en de muziek uit vergeten tijden te spelen op een net iets andere manier dan gewend. Deze andere manier van muziek maken is voor hen een uitdaging en doet mede door  afwezigheid van diverse basis instrumenten een groot beroep op hun muzikale creativiteit. Een verademing voor liefhebbers en voor menigeen vast een ontdekking. Het trio swingt de pan uit. Jemilo is uitermate geschikt voor als het een keer zachter mag en krijgt kleur door de warme zang partijen, groovy gitaar begeleiding en swingende percussie. Jemilo zorgt voor een uniek, gevarieerd en enthousiast optreden waarin de warme driestemmige zang de boventoon voert, deze is belangrijk voor de sfeer en uitvoeringen, inmiddels een zeer gewaardeerd kenmerk van Jemilo. Jeffrey gitaren, vocals Mirande leadvocals Louis percussion, vocals.

21 JULI

14:30 – 15:00

Duo Henk en Danique Wij2”,

Allround gitarist, zanger en performer Henk Keizer is geen onbekende in het muziekwereldje. Hij trad op voor radio en tv en stond in schouwburgen en op popfestivals. Samen met zangeres Danique Scheer vormt hij het duo Wij2. Danique deed in haar jeugd al mee aan talenten jachten en staat bekend om haar loep zuivere, warme zangstem. De twee vonden elkaar eind 2022 door puur toeval en deden als duo mee aan de Talenten jacht Overijssel, waar ze de halve finale bereikten. De moeite waard om naar de koepel te komen dus en dit duo te beluisteren

21 JULI

15:15 – 16:30

“THE BRIDGE

Niet de alledaagse coverband maar een band die originele keuzes maakt in hun repertoire”, zo wordt The Bridge beschreven door de jury van een van de poprondes waar ze in de prijzen vielen. The Bridge is een7koppigeband uit Deventer en omstreken die haar wortels heeft in de wijk de Hoven (in de volksmond de Worp). Een thuiswedstrijd dus voor deze spannende coverband die zompig kan rocken als The Black Keys, Museen Queens of the Stoneage, maar die ook gevoelige nummers van Snow Patrol en Skunk Anansie op het repertoire heeft. Het continue veranderende repertoire spant zich uit over de hele rocken pop geschiedenis: van Elvis en Dusty Springfield, viaTina Turner, Iggy Pop en de B52’s naar DIRECT, U2, Anouk en Nothing But Thieves. The Bridge onderscheidt zich door het gebruik van veel verschillende instrumenten (o.a. mondharmonica, fluiten saxofoon) en meerstemmige zang.

28 JULI

14:30 – 15:00

De Jongens van Wim,

maken een fijn stukje muziek waar je verder weinig last van hebt. Op een akoestisch niveau komt de muziek van o.a. Dylan, J.J. Cale en Neil Young voorbij en soms willen de jongens wel eens met een rockertje uit de bocht vliegen. Het gebrek aan drums wordt niet gemist omdat onze drummer bas speelt, hetgeen bijdraagt aan een prettig volume. Zo blijft het bij het betamelijke en in het gareel, mooi geschikt voor je huiskamer of tuinfeest. Echter schuwen de jongens het grotere podium zeker niet! En Wim? Die vindt het mooi en ziet de jongens graag weer terug in het oefenhok, heainig vedan …..

28 JULI

15:15 – 16:30

Rocktopussy,

heeft een zeer ruime liveervaring en speelt in de huidige bezetting al zestien jaar kris kras door Nederland op festivals, bij motorclubs, muziekcafés en feesten, met af en toe uitstapjes naar Duitsland en Frankrijk. De goud eerlijke mix van blues en rock, met een typische seventies sound wordt altijd vol inzet gespeeld. Het was de liefde voor seventies rock die de mannen ooit samen bracht en die ervoor gezorgd heeft dat de band nog steeds met veel passie de podia in de lage landen afstruint. Het enthousiasme waarmee de muziek gespeeld wordt, slaat altijd over op het publiek. Boek de band en what you see is what you get: Rock gespeeld door liefhebbers, voor liefhebbers! In de huidige bezetting heeft de band zon 200 live optredens gedaan. Gitaar: Bas Rutgers Drums: Michel Buijs Bas: Dennis Paalman Zang: René Veldhoen