Programma

Muziekkoepel Nering Bögel

Worpplantsoen te deventer

 

JULI 2024

21 JULI

14:30 – 15:00

Duo Henk en Danique Wij2”,

Allround gitarist, zanger en performer Henk Keizer is geen onbekende in het muziekwereldje. Hij trad op voor radio en tv en stond in schouwburgen en op popfestivals. Samen met zangeres Danique Scheer vormt hij het duo Wij2. Danique deed in haar jeugd al mee aan talenten jachten en staat bekend om haar loep zuivere, warme zangstem. De twee vonden elkaar eind 2022 door puur toeval en deden als duo mee aan de Talenten jacht Overijssel, waar ze de halve finale bereikten. De moeite waard om naar de koepel te komen dus en dit duo te beluisteren

21 JULI

15:15 – 16:30

“THE BRIDGE

Niet de alledaagse coverband maar een band die originele keuzes maakt in hun repertoire”, zo wordt The Bridge beschreven door de jury van een van de poprondes waar ze in de prijzen vielen. The Bridge is een7koppigeband uit Deventer en omstreken die haar wortels heeft in de wijk de Hoven (in de volksmond de Worp). Een thuiswedstrijd dus voor deze spannende coverband die zompig kan rocken als The Black Keys, Museen Queens of the Stoneage, maar die ook gevoelige nummers van Snow Patrol en Skunk Anansie op het repertoire heeft. Het continue veranderende repertoire spant zich uit over de hele rocken pop geschiedenis: van Elvis en Dusty Springfield, viaTina Turner, Iggy Pop en de B52’s naar DIRECT, U2, Anouk en Nothing But Thieves. The Bridge onderscheidt zich door het gebruik van veel verschillende instrumenten (o.a. mondharmonica, fluiten saxofoon) en meerstemmige zang.

28 JULI

14:30 – 15:00

De Jongens van Wim,

maken een fijn stukje muziek waar je verder weinig last van hebt. Op een akoestisch niveau komt de muziek van o.a. Dylan, J.J. Cale en Neil Young voorbij en soms willen de jongens wel eens met een rockertje uit de bocht vliegen. Het gebrek aan drums wordt niet gemist omdat onze drummer bas speelt, hetgeen bijdraagt aan een prettig volume. Zo blijft het bij het betamelijke en in het gareel, mooi geschikt voor je huiskamer of tuinfeest. Echter schuwen de jongens het grotere podium zeker niet! En Wim? Die vindt het mooi en ziet de jongens graag weer terug in het oefenhok, heainig vedan …..

28 JULI

15:15 – 16:30

Rocktopussy,

heeft een zeer ruime liveervaring en speelt in de huidige bezetting al zestien jaar kris kras door Nederland op festivals, bij motorclubs, muziekcafés en feesten, met af en toe uitstapjes naar Duitsland en Frankrijk. De goud eerlijke mix van blues en rock, met een typische seventies sound wordt altijd vol inzet gespeeld. Het was de liefde voor seventies rock die de mannen ooit samen bracht en die ervoor gezorgd heeft dat de band nog steeds met veel passie de podia in de lage landen afstruint. Het enthousiasme waarmee de muziek gespeeld wordt, slaat altijd over op het publiek. Boek de band en what you see is what you get: Rock gespeeld door liefhebbers, voor liefhebbers! In de huidige bezetting heeft de band zon 200 live optredens gedaan. Gitaar: Bas Rutgers Drums: Michel Buijs Bas: Dennis Paalman Zang: René Veldhoen

AUGUSTUS 2024

4 AUGUSTUS

14:30 – 15:00

Frank Kleine Schaars

Ontdek de muziek van deze singersongwriter. Met een unieke mix van eigen nummers en hart verwarmende americanacovers neemt hij je mee op een muzikale reis vol emotie en verhalen. Prachtige ingrediënten voor een optreden vol authentieke muziek.

4 AUGUSTUS

15:15 – 16:30

Trapped,

Trapped is een 5koppige band uit Twente waarvan de leden ruim schoots hun sporen hebben verdiend bij diverse bands in het verleden. Hoewel een aantal van hen de jaren sixties bewust heeft meegemaakt is Trapped absoluut geen sixties band. Door hun allround ervaring is de band in staat diverse muziek genres te spelen en zich zo optimaal te richten op de wensen van het publiek. Het repertoire bestaat vooral uit (rock)ballads en moderne blues die door de muzikale uitvoering een eigen unieke touche krijgen. De band speelt o.a. songs van Bruce Springsteen, Tom Petty, Van Morrison en Eric Clapton maar uitstapjes naar stevige rock & roll van de Rolling Stones en Creedence Clearwater Revival worden niet geschuwd. De huidige bezetting is als volgt: Gerrit Hof: slaggitaar en lead zang, Jan Rozeboom: basgitaar, Geert Hof: sologitaar en backing vocals Marcel Diepenmaat : toetsenen backing vocals Martin Richter: drums en backing vocals.

11 AUGUSTUS

14:30 – 15:00

Flesh & Blood

Flesh & Blood – Vader en zoon, zoon en vader, (hoe houd je ze uit elkaar?) laten horen waar hun muzikale liefde vandaan komt, in voornamelijk drie akkoorden. Geen verzoekjes, geen virtuelehoogstandjes, maar wel vol overgave! Bekend en onbekend, luisterliedjes en meezingers in de buitenlucht.

11 AUGUSTUS

15:15 – 16:30

OLD IEZER JAZZBAND

De geheel eigenstijl van de Old Iezer Jazzband is een mix van New Orleans, Engelse Revival en Dixieland. De muzikantenvertolken hun repertoire, dat stamt uit de diverse perioden van de jazzmuziek, op hun eigen inmiddels zeer herkenbare manier. De muziek van de Old Iezer Jazzband is levendig en elke keer weer doorspekt met originele invallen, waarvan een groot deel door het publiek wordt opgeroepen. Een wisselwerking met het publiek is een van de belangrijkste pijlers waarop de band drijft. Naast de algemeen bekende jazznummers wordt ook muziek gespeeld die prettig in het gehoor ligt en vaak door het publiek wordt mee gezongen. Opvallend veel nummers beginnen met een vrouwennaam, zoals Rosetta, Margie, Alice,Corrina, Dinah,Greetje en Martha.Voorkeur van de componisten en deze heren?

18 AUGUSTUS

14:30 – 15:00

Martin van de Vrugt

Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singersongwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zichzelf begeleidend op akoestische gitaren en harmonica. In zijn jeugd geïnspireerd door o.a. Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young maar later ook de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues begon Martin in 1980 als straatmuzikant en werkte zich op naar vele kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten. Zijn shows zijn afwisselend dynamischen verstild, zijn liedjes ontroeren, niet in de allerlaatste plaats omdat Martin feilloos zijn visie op gevoelens over de wereld en zichzelf weet te vangen en weet om te zetten in mooie teksten, tijdloze muziek. Martin schept er genoegen in om de dialoog aan te gaan met het publiek. Kom dat zelf ervaren in de muziekkoepel!

18 AUGUSTUS

15:15 – 16:30

Dr. WALCOTT MEDICINE SHOW

De Dr. Walcott Medicine Show is een band uit Deventer met een repertoire dat zich richt op vooral Amerikaanse rock. Deze muzikanten blijven graag weg van de mainstream en brengen met een energieke drive eigenzinnig gekozen covers die de top van de charts niet altijd haalden. Van Springsteen tot Oasis, van Counting Crows tot The BlackKeys, The Band, The Eagles, Golden Smog, maar ook The Beatles en R.E.M, brengen zij deze muziek op hun eigen onderscheidende Dr Walcottwijze.

 

25 AUGUSTUS

14:30 – 15:00

STILL CRAZY,

Het akoestische trio Still Crazy uit Zutphen neemt het publiek graag mee op een muzikaal avontuur langs vele muziekstijlen van toen en nu. Van easylistening tot bossas en van rock tot singensong.  Laat je meevoeren langs melodieuze duetten en solozang van Reinoud (zang/gitaar) en Nadine (zang) met mooie begeleiding door Dick (bassist). Op het puntje van je stoel, achterover leunend  of  meezingend: alles mag op deze verrassende middag.

25 AUGUSTUS

15:15 – 16:30

DOWN AT THE DOCTORS,

Down at the Doctors is de enige Dr Feelgood tribute band in Nederland. De tijden van de legendarische gitarist Wilco Johnson en zanger Lee Brilleaux herleven volledig bij een optreden van de mannen van “Down at the Doctors”. Deze heren hebben inmiddels hun sporen verdiend in het rock ’n roll circuit en staan garant voor een show waar de energie vanaf spat!! De bandleden van “Down at the Doctors” weten het publiek mee te slepen in een drive van ongepolijste rechttoerechtaan rock ‘n roll, die zo aanstekelijk werkt dat elk muzikaal hart sneller en harder zal kloppen. In notime staat de tent op z’n kop. Nummers als Roxette, Nadine, Jumping From Love to Love, Milk and Alcohol en Baby Jane zorgen voor een sfeer van rook, dranken zweetdampen, die hand in hand gaan met een vlijmscherpe gitaarsound en teksten die er geen doekjes om winden. Uiteraard gedreven door steady Drums and Bass. Geen ontkomen aan. Zo is elk optreden van “Down at the Doctors” reden voor menig kippenvel moment. Deze sfeer van onvervalste BritseAngry Young Manmuziek wordt door niemand minder vertolkt dan: Drummer : Willem Labrouche Bassist : Gerard Roerdink Gitarist : Gerben Koopman Zanger : Marcel BleijswijK.