Live muziek in het Worpplantsoen

Muziekkoepel Nering-Bögel

De Nering-Bögel is een fraaie muziekkoepel dat je vind in Nederlands oudste stadwandelpark “Het Worpplantsoen”. Het is een muzikaal trefpunt waar je gratis zondagmiddag concerten in de zomer kunt bijwonen, en voor andere bijeenkomsten kunt gebruiken.

Midden in Nederlands oudste stadswandelpark “Het Worpplantsoen” stond van 1852 tot ca. 1955 een fraaie muziekkoepel. Toen het werd gesloopt verloor het park daarmee ook haar ziel. Een parkrestauratie volgde in 2004 en om het park haar verdiende kers op de taart te geven werd door een groep gemotiveerde stadsbewoners een bijna getrouwe kopie van de octogonale muziekkoepel teruggeplaatst.

Met de hulp van de firma Nering-Bögel, tevens naamdrager, de gemeente Deventer, sponsoren en een hardwerkende stichting lukte het in 2012 om het Worpplantsoen dit bijzondere muzikale trefpunt terug te geven.

Van begin mei tot eind september worden er gratis Zondagmiddagconcerten gegeven. De kosten hiervan worden gedekt door de verkoop van versnaperingen vanuit de nostalgische kiosk en uit een vrije gift. De concerten omvatten zeer gevarieerde muziekstijlen en zijn van 14.30 tot 16.30 uur. Daarnaast zijn er nog drie ‘vaste’ evenementen: Oranje in het Groen op Koningsdag, Festival Old Dèventer en Kerst in de Koepel.

De muziekkoepel wordt ook gebruikt voor privé bijeenkomsten, trouwceremonies en andere (kleinschalige) bijeenkomsten. Zie onze website voor meer informatie.