Hoogtevrees 2023

Hoogtevrees zorgt weer voor een magisch weekend in het mooie Worpplantsoen. Deventer staat op stelten en het Hoogtevrees festival biedt (gratis!) een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau. Van 7 t/m 9 juli tovert het Burgerweeshuis dit oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel met muziek, eten & drinken in een mooi decor. De jongste festivalgangers kunnen op avontuur met een ritje in een rups of vliegend tussen de boomkruinen.

Vrijdag 7 juli

MonkeyJam – 19:00 – 21:30 uur

MonkeyJam van de muzikale community Colored Monkeys komt naar Hoogtevrees met een eclectische jam die gegarandeerd alle kanten op gaat. Van wereldmuziek tot hiphop en van jazz tot een elektronische jam. Met de passie en het talent dat tijdens de MonkeyJam speelt wordt het altijd een feestje.

Droom Dit – 22:15 – 23:00 uur

Droom Dit maakt Nederlandstalige poëtische teksten over seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende.

Zaterdag 8 juli

Condor Gruppe  15:00 – 16:00 uur

De Antwerpse band Condor Gruppe neemt je mee op een trip langs hun platenkast en brengt zo een ode aan obscure Italiaanse seventies filmsoundtracks en world grooves. Nieuw, retro, tijdloos, bezwerend en instrumentaal: de band is en doet het allemaal.

Bumble B Boy  16:45 – 17:45 uur

Bumble B. Boy is een mislukte kinderfeest entertainer, die het hoopt te maken in de Nederlandse muziekscene met zijn kenmerkende mix van energieke solo live optredens en weird-punk. Verwacht niets, & accepteer alles van Bumble B. Boy als hij imker-kostuum op het podium stuiptrekt op ritmische punkbeats & grillige popmelodieën.

De Jonge Boschfazant & Meindert Talma – 18:30 – 19:30 uur

Sinds 2015 maken filosoof en vogelaar De Jonge Boschfazant (tekstschrijver) en troubadour van het Noorden Meindert Talma (componist) liedjes die ze elke maand zingen in de Kroeg van Klaas te Groningen voor de Meindert & Igor & De Jonge Boschfazant & Kesanova Show. Das Audio Combo is inmiddels de vaste begeleidingsband en het debuutalbum van dit excentrieke duo een feit.