Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Harmonie St. Gerlachus

Zondagmiddag 29 september - 14.30 uur

Harmonie St. Gerlachus uit Oirsbeek is 'on tour'.

St Gerlachus OirsbeekDeze muziekvereniging maakt een concertreis in het weekeind van 28 en 29 september en brengt ook Deventer een bezoek. Bij het maken van hun keuze viel hun oog op onze historische Hanzestad met uiteraard de fraaie Muziekkoepel in het prachtige Worpplantsoen, het oudste stadspark van Nederland en zelfs Europa. St. Gerlachus is een actieve vereniging met een opleidingsorkest van 25 spelende leden en een groot orkest van 50 spelende leden.

Harmonie St. Gerlachus is in 1905 opgericht als een toenmalige Fanfare.
In december 1959 werd op de jaarlijkse kienavond in zaal Deumes, tegenover de kerk, bekend gemaakt dat de Fanfare vanaf dan verder ging als Harmonieorkest.  
Door de jaren heen heeft het orkest zich muzikaal sterk ontwikkeld en heeft op allerlei podia diverse prijzen behaald.  De leden van de vereniging hebben een passie voor muziek, welke zich ook kenmerkt door haar vaste inzet voor de Oirsbeekse gemeenschap.

Voor de liefhebbers van blaasmuziek is dit een hele mooie kans om kennis te maken met dit prachtige Harmonieorkest. Laat u verrassen.

Algemene Info over harmonie St Gerlachus Oirsbeek.

Oirsbeek is een dorp op ongeveer 15 km afstand van Maastricht. In Oirsbeek wonen ongeveer 3800 inwoners. Harmonie St gerlachus is opgericht in 1905 en weet mede door het actieve opleidingsorkest nog steeds voldoende jonge aanwas te krijgen en hiermee een levendige vereniging in stand te houden. Een vast terugkerend onderdeel in het meerjarenprogramma is een korte concertreis, waarbij het samen muziek maken, maar zeker ook samen genieten, bovenaan staat.
Dit jaar heeft St Gerlachus ervoor gekozen om op zaterdag 28 september deel te nemen aan het muziekfestival in Delfzijl. Op zondag zullen ze een concert verzorgen in de muziekkoepel in het Worpplantsoen in Deventer. Waarna op zondag avond de concertreis wordt afgesloten.
Het groot orkest van de harmonie zal met 45 leden een concert verzorgen. Hiernaast is er nog het opleidingsorkest dat met 27 personen een concertje zal verzorgen. In totaal zullen met supporters ongeveer 80 personen deelnemen aan de concertreis van harmonie St Gerlachus.
Ondanks dat harmonie St Gerlachus ervoor gekozen heeft niet deel te nemen aan de muziek-concoursen zoals deze op provinciaal en landelijk niveau gehouden worden, lukt het de harmonie toch om kwalitatief hoogwaardige muziek ten gehore te brengen. Hierbij is dit jaar voor de concertreis gekozen voor een lichtere muziekgenre omdat dit het beste past bij de locaties waar geconcerteerd wordt. Enkele stukken staan ook op het repertoire van het bevrijdingsconcert op 22 september in Oirsbeek. In deze periode is Limburg nl bevrijd.
Harmonie St Gerlachus staat onder leiding van de dirigent Louis Hensgens.

t’OOG (Opleidings Orkest Gerlachus)
Aspirant-muzikanten die ongeveer een jaar lid zijn kunnen mee gaan spelen in het OOG. Hierin zitten nu ongeveer 20 enthousiaste leerlingen (dus ook ouderen die op latere leeftijd een instrument leren spelen) die elke vrijdagavond onder leiding van de dirigent Louis Hensgens muziek maken. Het orkest speelt vooral moderne muziekstukken. Vanaf het moment dat de jeugdleden hun hafa A diploma behaald hebben mogen ze doorstromen naar het groot orkest. Sommigen blijven in het Jeugdorkest actief om nieuwe leden te helpen en te ondersteunen.
’t KnipOOG
Dit is een groepje waarin de meest jonge leerlingen van onze vereniging leren om gezamenlijk muziek te maken. Ze stromen in op het moment dat ze het instrument beheersen. Door dit samenspel proberen wij het zo snel mogelijk aantrekkelijk te maken om gezamenlijk te musiceren. Tijdens deze concertreis zijn de knipoogleerlingen er niet bij.

https://www.gerlachus.nl/

 

Delen

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.