Consumpties bij de Muziekkoepel

Beste bezoeker,

Wij stellen het op prijs als u uw drankje bij ons koopt. U steunt hiermee namelijk het muzikale programma van de zondagmiddagen. De bands kunt u gratis bekijken, zij worden door onze stichting betaald.

We begrijpen dat mensen eigen drankjes meenemen en dit is ook niet verboden. Echter door drankjes bij de kiosk te kopen, draagt u bij aan de mogelijkheid om de muzikale zondagmiddagen ook in de toekomst voort te kunnen zetten.
biertje

 

Proost en hartelijke dank,

 

Bestuur en vrijwilligers van de Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen

Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Groots Korenfestival Deventer 1250

Logo Deventer 1250

Deventer 1250 jaar in lied samengevat

Maar liefst 28 zangkoren uit de gemeente doen mee met het grootste Korenfestival ooit van Deventer. Het festival is op zondagmiddag 16 september en begint om stipt 13.00 uur in aanwezigheid van burgermeester Ron König. De viering van het 1250 jarig bestaan van de Hanzestad wordt geëerd met een nieuw lied dat door meer dan 750 stemmen wordt gezongen.
Componist van het lied is de Deventernaar Karel Tadema. Ook het speciaal voor zangkoren geschreven driestemmig arrangement is van hem. Voor de tekst tekende Marcel Verreck die op advies van Karel daarvoor werd benaderd. Het grote Deventer 1250 koor wordt begeleid door het huisorkest van Koor Groot Colmschate. Het geheel staat onder leiding van dirigent Karel Tadema.
Aansluitend verdelen de koren zich over drie podia in het oudste stadspark van Nederland. Het festival duurt tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk. Op het centraal gelegen horecaplein wordt de catering verzorgd door het Deventer Volkshuis, Sil Lugtmeijer van Mr. Hapje en de vrijwilligers van de Muziekkoepel. Het evenemententerrein gaat open om 12.30 uur. Bezoekers ontvangen een gratis programmablad met de indeling, speeltijden en liedtekst om mee te kunnen zingen.
Om parkeerproblemen te voorkomen wordt aangeraden zoveel mogelijk op de fiets of met het pontje te komen. Er is een grote rijwielstalling in het park. Op het festival terrein is een EHBO aanwezig en de kiosk is als infostand ingericht.

Marcel Verreck (Den Haag, 1960) cabaretier, columnist, tekstschrijver en presentator schreef de tekst van het jubileumlied en de melodie is van componist, arrangeur en dirigent Karel Tadema.
Als een Lennon en Mc Cartney werkte het duo samen aan deze bijzondere productie die de roemruchte geschiedenis van de Hanzestad beschrijft. De coupletten worden door vier solisten gezongen en het refrein door het grootste Deventer koor ooit. Marcel Verreck schreef ook de boeken in de reeks van de 7 Deventer moordzaken. geschreven. Dit jaar kwam zijn nieuwste boek uit, de IJsselnovelle: “Moordrivier’. Hij heeft vaker samengewerkt met de componist Karel Tadema. Een mooi voorbeeld hiervan is de straat opera Molen, Wind en Water. De musicus Karel is dirigent, componist, arrangeur en gitaarleraar. Hij woont al jaren in Deventer en is al bij veel projecten betrokken geweest en momenteel dirigent van twee koren. Onder zijn leiding vindt het geheel plaats.

Podium Nering Bögel: De koren die op het podium van de Muziekkoepel Nering Bögel optreden zijn: Excuse Mi met dirigent Gijsbrecht Brillemans, For Fun - 38 stemmen begeleid met keyboard, Jacky’s Man met dirigent Jacqeline Heijse, Popkoor Jestics heeft keyboard begeleiding, Notes is de vocal group van Johan Bakker, Scola Dynamica zingt à capella, Maat 16 à capella met dirigent Jurgen Houwers, Shantykoor Ieselsingers o.l.v. Jack Savelberg en de 32 leden van Uit Balance.

Podium koepel Diepenveen: Op de mobiele Muziekkoepel Diepenveen staan: Bouwkunde koor swing à capella, Brassa met dirigent Floor Snip, Camerata zingt klassiek à capella, Deventer Hanzezangers met gitaar en accordeon begeleiding, Perpetuum Mobilé piano begeleiding, Vocal Switched met dirigent Mariëtte Bastiaanse, Vocalized heeft Meintje van Mierlo als dirigent, Zingen zonder Inge met dirigent Mirjam van Dijk en Shantykoor Zeebanket wordt begeleid met accordeon.

Podium Deventer 1250: Het grootse podium is voor de omvangrijkste koren: Apropos met dirigent Annelore Horn, Békezangers met accordeon begeleiding, Close Company zingt à capella, Dagkoor Deventer met dirigent Karel Tadema, Euterpe Toonkunstkoor met piano en Jan Kruiselbrink, Koor Groot Colmschate wordt begeleid door een complete band, Sh’Boom wordt begeleid door Cachon, piano en gitaar, Popkoor Prestige zingt jaren 90 muziek, Wereldkoor Deventer zingt net als het Wereldkoor Diepenveen zonder begeleiding.

POSTER Korenfestival 2018 Medium

Delen

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.