Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Old Deventer 2018

Pik-an-de-lippe en kruudmoes op seniorenfestival Old Dèventer.

Poster Old Deventer 2018 met vrienden GrootHet festival Old Dèventer is ook dit jaar weer op de laatste woensdag van augustus, om precies te zijn 29 augustus.
In het kader van Deventer 1250 is er een geheel Deventer Talenten programma samengesteld. De optredende artiesten, waaronder veel jong talent, komen allemaal uit eigen gemeente. Vanaf 13.00 uur gaat het festival terrein open, de voorstelling is entree vrij en begint om 14.00 uur. Bezoekers worden verwelkomt met muziek van accordeonist Jan Veltman en een gratis glaasje ‘Pik-an-de-lippe’. Aan het einde rond 16.00 uur is er ook nog voor de liefhebbers een gratis kop olderwetse Dèventer Kruudmoes!

Festival Old Dèventer wordt een groot muziekfestijn met optredens van: Good Old presentator Tonny Leerink, de negenkoppige band G-Key van accordeonist en bandleider John Kalma speelt Golden Oldies uit de jaren 50 en 60 en na de pauze treedt de vocal group Notes o.l.v. Johan Bakker op bekend om hun gouden stemmen in solo- en samenzang en hun aanstekelijke performance. In het kader van Deventer 1250 vertelt Henk van Baalen publicist en winnaar van de Deventer Promotieprijs op zijn kenmerkende en smakelijke wijze een leuke anekdote uit vervlogen tijd.

Gratis toegang en stoeltje reserveren is mogelijk.
Om verzekerd te zijn van een zitplaats kan men voor slechts 1 euro een klapstoeltje reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je mag natuurlijk ook je eigen (rol)stoel meenemen. In de pauze is er een vrije gift collecte ter bestrijding van de onkosten en naast de gratis 'pik-an-de-lippe' is er na afloop voor de liefhebbers weer gratis kruudmoes. Er zijn toiletvoorzieningen in het park voor dames, heren en mindervaliden, EHBO, cateringtentjes, rijwielstalling en ruime parkeergelegenheid voor auto’s.

Wat is 'pik-an-de-lippe'? Dit citaat komt uit Harderwijk…….

‘En aover jenever: biezunder vun ik ok dat veur citroenjenever in de ene plaots gaelen wördt ezegd, en in de andere plaots greuntjen. En dan hebben ze het ok nog over ceebeetjen as ze citroenjenever bedoelen, wat ok weer ampät is, want de afkorting ceebee betekent eigenlijk citroenbrandewien. En dat wördt ok wel schilletjen of fladderak enuumd, maor fladderak is vake citroenbraandewien mit suker. Maor feitelijk was een aparte naam veur een gesukerd drankie nargens veur neudig, want alles was zuute. De likeur, die zo zuut was, dat-e pik-an-de-lippe enuumd wödde. En de wien, dat was Saomos, of e noe van Saomos kwam of niet, maor het was wel altied zuute wien. De advocaat, die kippenlikeur enuumd wödde. Die drunken ze niet, maor die wördde egaeten, zoas de name vreetlikeur al angaf.

Hartelijk Dank!
Het festival is mede mogelijk dankzij financiële donaties van de gemeente Deventer, Vrienden Ouderenwerk Deventer en een bijzondere bijdrage van de Stichting RCOAK.

rcoak logo

Voor een uitgebreid artikel zie de editie van de Deventer Post.

 

 

 

Delen

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en wordt donateur!

Copyright © 2013-2018. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.