Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Roest en Rubber

Roest.jpgJazzmiddag en expositie Rubberbandenkunst

Zondag 20 september klinkt er eigenhandig geschreven jazzmuziek van de band Roest in de Muziekkoepel Nering Bögel. De Deventer band biedt een muzikale reis die jong en oud weet te boeien door zich te laten beïnvloeden door de hip hop, rock, klassiek, funk, blues, fusion, etc... Hieruit vloeien ongepolijste improvisaties voort en is het een lust voor het oog en oor om de musici bezig te zien. In het bijprogramma is beeldend kunstenaar Driss Qonoufou aan het werk te zien en toont hij een aantal fraaie werkstukken.

Bijna alle stukken die op de Worp ten gehore zullen worden gebracht zijn van Joris Bijleveld. Hij studeerde in 1991 af aan het Hilversums Conservatorium met als hoofdvak contrabas lichte muziek, maar in de band ROEST speelt hij tenor- en sopraansax. Het repertoire van ROEST is vrij divers en varieert van lyrische fusion, soul & jazz tot concept-muziek. Doorspekt met sterke melodieën en toegankelijke harmonieën valt er voor de luisteraar veel nieuws te ontdekken! De bezetting van Roest is: Joris Bijleveld – tenor & sopraansax, Domenico Graziano – guitar, Michael Knoester – bass guitar en Joren Strijbos – drums.

Het zondagmiddag concert is entree vrij. Vrijwilligers zetten de klapstoeltjes voor u klaar. In het park is een toilet aanwezig en vriendelijke geprijsde versnaperingen zijn verkrijgbaar bij de kiosk.

Expositie van Driss

DrissQonoufouIn het bijprogramma zijn er tijdens het concert prachtige kunstobjecten, gemaakt van oude autobanden, te bewonderen. De maker ervan, Driss Qonoufou, is zelf aanwezig om zijn kunst(en) te vertonen. Met zijn creatieve brein en gouden handen kan hij alles maken. Van roze flamingo’s, robuuste bloembakken tot complete speeltoestellen. Hij geeft ook workshops voor kleine en grote kinderen. Driss maakt alles op maat, speciaal voor jou want zijn motto is: “Something cool on the way; recycling, inspiratie en decoratie”.

Driss zegt over zichzelf: "Ik ben nieuwsgierig en heb een sterke behoefte aan vrijheid. Dat is niet altijd makkelijk als je wordt geboren in het prachtige Marokko. Maar ik liet mij niet aan banden leggen en ben al jong mijn eigen weg gegaan. Ik ben de wereld over gereisd en heb op verschillende plekken gewoond in Europa en de Balkan. Ik heb ervaren dat ieder mens zijn eigen, unieke, verhaal heeft en dat geeft mij hoop. Deze ervaringen, soms avontuurlijk, soms keihard overleven, brachten regelmatig something cool on the way.

Doordat ik het niet altijd even breed had moest ik soms creatieve oplossingen bedenken. Die drive, enthousiasme en veelzijdigheid heb ik nog steeds. Ik ben een expert geworden in hergebruik. Een leeg conservenblik is voor mij geen afval maar een geweldig instrument of materiaal om mooie voorwerpen van te maken. Vooral autobanden vind ik een prachtig materiaal. Ik maak er schalen, vazen en dieren van. Iedere autoband heeft heel wat kilometers afgelegd. Als ze eens praten konden…Die verhalen wil ik verbeelden. Zo kunnen ze weer mee in de maatschappij. Autobanden zijn zeker ‘something cool on the way.’ En de producten die ik er van maak, hopelijk, ook!"

Delen

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.