Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

e-Boekhouden.nl

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Kerst in de Koepel

Midwinterhoornblazers en Kerstmuziek in het Worpplantsoen.

Op zondagmiddag 22 december 2013 van 15-18 uur is de Muziekkoepel Nering Bögel het podium voor een muzikale en sfeervolle kerstviering. Jong en oud kunnen dan in een Anton Pieck-achtig sfeertje genieten van een nostalgisch Kerstconcert in het oudste stadspark van Nederland. Het programma vermeldt midwinterhoornblazers, muziek en zangkoren waarbij uiteraard ook meegezongen kan worden. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen zoals voorlezen, fotoshoots met een echte kerstman en lampionnetjes maken in de kindertent. Ook zijn er ezeltjes en aaibare bonte Bentheimer biggetjes. Met vuurkorven, terrasverwarmers en winterse versnaperingen zoals glühwein, warme chocolademelk, snert en worst worden groot en klein lekker warm gehouden. Van de opbrengst worden weer nieuwe leuke activiteiten georganiseerd in en rond de muziekkoepel.

 

Midwinterhoornblazen op Nationaal Inventaris Immaterieel Cultuur erfgoedlijst

De UNESCO ondertekende op 13 december in Losser het document en verplicht Nederland zich vanaf nu deze unieke traditie in ere te houden. Het spreekt voor zich dat de midwinterhoornblazers uit Enter daar heel blij mee zijn. Deze groep komt met een select groepje blazers naar Deventer en laten het publiek graag nader kennismaken met de oeroude melancholieke klanken van dit bijzondere instrument en de mystieke verhalen er om heen. Vanuit de koepel maar ook vanaf andere plaatsen langs de IJssel zullen klanken elkaar ontmoeten.

 

Kerst in de Koepel concert en leuke kinderactiviteiten

Het middagprogramma begint om 15 uur met als eerste het optreden van de midwinterhoornblazers uit Enter. Na de komst van de Kerstman zingt het kinderkoor van de Hovenschool kerstliedjes o.l.v. Karin Brouwer. Ze worden begeleid met piano, gitaar en dwarsfluit. Verder op het programma staan: Femme Afvál (gekleed in Dickens kleding) met groep en solozang zingen de sterren van de hemel, John Kalma met melancholische accordeonmuziek en pianist Ome Dick met o.a. swingende kerstsongs. Het zangkoor Radians met een aantal gastzangers, neemt vanaf 17.00 uur het laatste deel van het kerstconcert voor haar rekening. Dit gezellige koor staat onder leiding van Ruth Klijn en Lisanne van de Sande verzorgt de pianobegeleiding.

 

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en word donateur!

Copyright © 2013-2023. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.