Arnaldo Lopez en Herbert H Herbert

Romantische muziek

Zondagmiddag 18 augustus klinken er van 14.00 tot 16.00 uur romantische klanken in de Muziekkoepel Nering Bögel. Vorig jaar trad Arnaldo Lopez als solist al met groot succes op in de koepel maar dit keer komt hij met zijn twee Duitse muziekvrienden Heino Sluet en Robin Wellendorf. Ze treden op onder de naam Herbert H Herbert. Behalve de akoestische gitaar maakt het trio onder andere gebruik van de marimba, mondharp, diverse (houten) klankschalen en diverse percussie instrumenten die ze allemaal zelf maken.

De in Alkmaar geboren gitarist Arnaldo Lopez, kreeg van zijn vader behalve zijn Spaanse naam ook de liefde voor de muziek mee. Hij leerde met groot gemak de Spaanse wals en houdt van melodieuze muziek. Ook de unplugged cd’s van Eric Clapton en solo's van Mark Knopfler inspireerde hem.

Arnaldo is als solist regelmatig de ‘support-act’ voor Tommy Emmanuel geweest. Tommy noemt Arnaldo wel ‘The Melodyman’ vanwege de melodieuze nummers die Arnaldo componeert. Net als Tommy heeft hij een uitgesproken persoonlijkheid die wordt weerspiegeld in zijn muziek. Gevoelige, emotionele nummers worden afgewisseld door vrolijke, aparte nummers met soms een beetje gekkigheid! Dat ‘beetje gek’ komt helemaal tot uiting bij een optreden van het trio Herbert H Hebert. Op  youtube staat een prachtig filmpje om alvast een indruk te krijgen.

In de pauze is er gratis Yoga (zie Yoga met Muziek).