Zondagmiddagconcerten

Van 5 mei t/m 29 september wordt in 2019 elke zondagmiddag van 14.30-16.30 uur een concert in het Worpplantsoen gehouden. Kijk in de Kalender voor de diverse optredens.

Donaties

Al onze concerten/evenementen zijn gratis toegankelijk, maar optredens, voorzieningen, organisatie en onderhoud kosten natuurlijk wel geld. Steun ons en wordt donateur!

Deventer Info

Bezoek de website deventer.info voor actuele informatie op het gebied van reizen, winkelen en genieten van het brede aanbod aan recreatieve en culturele activiteiten. Gastvrijheid ten top.

Steun ons gratis via Sponsorkliks.
SponsorKliks, gratis de Muziekkoepel sponsoren!

ANBI

Nieuwsbrief

Van april t/m oktober maken we elke maand een digitale nieuwsbrief waarin o.a. het programma van de maand. U kunt zich inschrijven voor de ontvangst per e-mail. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment weer afmelden.


catchme refresh

Met dank aan

 De jaarlijkse exploitatie van de muziekkoepel wordt mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en zakelijke begunstigers:


Logo Thoma Assurantie en Pensioenadviseurs

Kerst in de Koepel

Twentse Finkers humor en Sallandse muziek en zang in Worpplantsoen
Na het succes van vorig jaar kon de tweede editie van het familie evenement Kerst in de Koepel niet uitblijven. In het Deventer Worpplantsoen wordt in en rondom de Muziekkoepel Nering Bögel op zondagmiddag 14 december het ludieke Kerstverhaal van Herman Finkers "Kroamschudd'n in Mariaparochie" vier keer opgevoerd door Toneelvereniging Eendracht uit Gelselaar. De voorstellingen worden omlijst met muziek en zang. Een schaapskudde, ezels, midwinterhoorn bloazers en leuke kerstkraampjes met o.a. winterse versnaperingen vormen het sfeervol verlichte decor. De Deventer schaapskudde en ezels vormen de levende have.

Toneelvereniging De Eendracht voerde het stuk vol Twentse humor in 2013 met groot succes op bij Erve Brooks. Kroamschudd'n in Mariaparochie is oorspronkelijk een korte tekenfilm uit 1988. Net als in de tekenfilm wordt op geheel eigen wijze het kerstverhaal verteld. Het kindje Jezus Christus wordt er niet geboren in Bethlehem, maar in het Twentse Mariaparochie, een dorp ten noorden van Almelo, als zoon van timmerman Spieker-Jozef en zijn vrouw Marie. Het Twentse woord kroamschudd'n betekent op kraamvisite gaan en duidt in deze context op het bezoek dat onder andere de herders en de drie wijzen brengen aan het zojuist geboren kind, waarbij niet voorbij wordt gegaan aan Twentse gebruiken als het bakken van krentenwegge. De drie wijzen uit het oosten worden vertolkt door drie Duitsers onder leiding van Heino.
Op het muzikale programma staan optredens van toetsenist Rein Pennekamp, de swingende dames van de groep Femmes, het Kinderkoor De Hovenschool, zangkoor Radians en de Midwinterhoornblazers uit Twello. Voor de kinderen is er een 2015 Wensboom en een Kinder-Kerst-Knutseltent. De Deventer schaapsherder komt met zijn kudde naar het park en de leuke ezels zullen zeker van zich laten horen. Kerst in de Koepel is van 14.00 tot 18.00 uur en is tevens inzamelpunt van de RTV-Oost actie 'Samen voor de Voedselbank'. Het Kerstevent wordt mede mogelijk gemaakt door WijDeventer, Grand Café Royal en vele vrijwilligers. De entree is gratis.

Delen

Aanmelden Optreden

De zondagmiddagconcerten zijn in 2020 van 3 mei t/m 27 september van 14.30 tot 16.30 uur.
Klik op aanmeldingsformulier voor meer informatie en aanmelden voor 2020.

 

P1000933

 

Overige Boekingen
Voor het overig gebruik van de Muziekkoepel en/of Kiosk kunt u contact opnemen met de Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen via ons boekingscontact.
In geval van bijzondere gebeurtenissen (bijv. huwelijk, festival, groot evenement) zijn gemeentelijke vergunningen nodig. In onderling overleg wordt het gebruik van de koepel en noodzaak van vergunningen met u afgestemd.

Donateurs Gevraagd

Wanneer je donateur wordt krijg je een handig opvouwbaar muziekkoepeltasje cadeau (zo lang de voorraad strekt).
20170601 133057

Steun ons en wordt donateur!

Copyright © 2013-2018. Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. All Rights Reserved.