Programma

Muziekkoepel Nering Bögel

Worpplantsoen te deventer

 

SEPTEMBER 2024

8 SEPTEMBER

14:30 – 15:00

SCHOOLMATES,

Schoolmates bestaat uit Ernst en Anne Gerlin, een muziekduo dat bekende en minder bekende nummers in een akoestisch jasje giet en zo een fijne, warme en gemoedelijke sfeer creëert.  

(Meerstemmige) zang onder begeleiding van gitaar, ukelele, dwarsfluit, melodica en meer. Laat je verrassen! 

Van muziek die raakt tot vrolijke meezingers, van covers tot af en toe een eigen nummer. Muziek maken is wat beiden het liefste doen. Dat zullen ze je laten zien en horen! 

 

8 SEPTEMBER

15:15 – 16:30

VOCAL TIMES,

Saskia, Marlies, Marcel, Dianne, Anna, Vanessa en Henk vormen sinds januari 2017 samen de groep VOCALTIME uit Hellendoorn en omstreken. De groep heeft de afgelopen jaren haar plekje verworven binnen en buiten de gemeente Hellendoorn. Het repertoire bestaat uit sfeervolle, meest vierstemmige arrangementen van nummers uit de laatste 50 jaar van de popmuziek. Van Adele tot Aerosmith, van Doe Maar tot Queen, de groep schuwt geen enkele uitdaging. De groep is kleurrijk, harmonieus en onderscheidt zich door een herkenbare sound.

15 SEPTEMBER

14:30 – 15:00

SH’BOOM,

Popkoor Sh ‘Boom is een gemengd koor van ruim 30 leden. Deze dames en heren zingen in het Engels en Nederlands een mix van popstijlen: onder andere swing, rock, ballads en disco.
Samen met hun dirigente en muzikale begeleiding zorgen ze ervoor dat je met plezier naar hen luistert en met een glimlach op je gezicht weer naar huis gaat. 

15 SEPTEMBER

15:15 – 16:30

 LOCAL SPEED DELIVERY,

Van classic rock tot moderne pop, van lekkere nederbeat tot swingende funk, van vet alternatief tot melodisch progressief, van stampende blues tot relaxte reggae, niets is Local Speed Delivery te gek! Deze ervaren en enthousiaste poprock coverband uit Deventer brengt het allemaal tijdens een allround cover optreden. De band heeft de afgelopen jaren veel opgetreden op diverse kleine festivals en op verschillende podia in heel Nederland, dus aan ervaring geen gebrek! Tijdens de optredens van Local Speed Delivery, waarbij zowel nummers van Golden Earring als van Tina Turner, Queen, Bruno Mars, Adele, Lenny Kravitz, Billie Eilish en Robbie Williams voorbij komen, staan enthousiasme, muzikaliteit en het entertainen van het publiek centraal. Wat verder opvalt zijn de goede stemmen van de frontvrouwen frontman. Samen met de achtergrondzang van de drummer en de gitaristen is dit één van de kenmerken van Local Speed Delivery.

 

22 SEPTEMBER

14:30 – 15:00

THE CRADLES,

The Cradles zijn een zelfbeschreven psychedelische-indie-‘aankut‘-rockband. Reverb-doordrenkte gitaren, rustige baslijnen, teksten over samen oud worden en pakkende vocals die samensmelten tot hun geluid. Geïnspireerd door klassiekers zoals The Beatles, Pink Floyd, The Brian Jonestown Massacre en hedendaagse psychedelische indie acts zoals Allah-Las en Kikagaku Moyo. 
 
Met de release van hun nieuwe dubbele single hebben The Cradles hun geluid verfijnd. Twee lange uitgesponnen, gitaargeoriënteerde composities die je meenemen voor een psychedelische reis door een prachtig stormachtig landschap. Ga je mee?

22 SEPTEMBER

15:15 – 16:30

KLUTS,

KLUTS heeft een aardig repertoire opgebouwd; in het Nederlands, van eigen makelij en makkelijk in het gehoor liggend. De Apeldoornse band is een bont gezelschap in leeftijd, achtergrond en geslacht. Gemeenschappelijk is de overtuiging: KLUTS is plezier! Om te horen, te zien en in te spelen.  

Het zoeken is KLUTS op het lijf geschreven. Al zoekende hebben de 6 leden elkaar gevonden in een bijzondere mix van prettige deuntjes met scherpe, bijdehandte of gevoelige teksten. Met een welhaast ouderwetse bescheidenheid brengen ze met veel plezier hun Nederlandstalige popliedjes uit eigen mouw en duim. Met humor, meerstemmige zang en een diversiteit aan instrumenten. Naast bas, drums, gitaar en toetsen ook accordeon, mondharmonica, lyra en schud-ei.   

KLUTS, die wil je niet kwijt! 

 

 

29 SEPTEMBER

14:30 – 15:15

DE HANZEZANGERS,

Mannenkoor “De Hanzezangers” bestaat uit zo’n 20 zeer enthousiaste leden: 18 zangers en 2 gitaristen, die maar één doel hebben en dat is de mensen te vermaken.Het koor geeft dan ook regelmatig concerten in Deventer en omstreken, maar is ook zeer vermaard in het buitenland. Het repertoire van de Deventer Hanzezangers bestaat uit gezellige Nederlandse, Duitse en Engelstalige nummers. De relatie met de Hanze is zeer sterk, want de Deventer Hanzezangers treden vaak op in de diverse steden in NoordEuropa, waar traditionele Hanzefeesten worden gehouden. Ook zijn ze een vast onderdeel van de Internationale Hanzedagen, die elk jaar worden gehouden in een stad, aangewezen door De Hanze.

29 SEPTEMBER

15:30 – 16:30

BUREN VAN BEP

Daar waar de ziel van het land de lucht doordringt, en de horizon zich eindeloos uitstrekt, ontstond de Buren van Bep, een muzikale smeltkroes uit Deventer en de Achterhoek, die je mee neemt op een reis door de vele en bijzondere momenten in de popmuziek. De buren zijn zes doorgewinterde muzikanten, met een repertoire als een schatkist vol edelsteentjes. Ze voeren je langs populaire hits en vergeten juweeltjes, herkenbaar, maar wel een bijzondere en eigenzinnige verzameling. Kom dus met deze buren mee op een reis door de tijd, de optredens zullen je bij blijven. Dansen zing, laat je verrassen door hun muzikale keuzes. Of je nu een feestje wilt bouwen, herinneringen wilt creëren of gewoon wilt genieten van goede muziek; Buren van Bep doet het voor je.